Operatie

Als u voor uw huisdier een afspraak maakt voor een operatie, zullen wij u altijd vragen om uw huisdier vanaf 20.00 uur de avond voor de operatie nuchter te houden, uw hond of kat mag wel drinken. Nuchter zijn is belangrijk i.v.m. narcose en om te voorkomen dat uw huisdier gaat braken tijdens de narcose. U ontvangt van ons ook een brief, waarin u word gewezen op een bloedonderzoek voor de operatie (bloedonderzoek word geadviseerd vanaf een leeftijd van 7 jaar). Mocht de uitslag van het bloedonderzoek afwijken, dan kunnen wij hier rekening mee houden met de narcose.

Gasnarcose

Tijdens operaties werken wij altijd met inhalatie(=gas) narcose. Door middel van een ingebrachte tube (buisje) in de luchtpijp krijgt uw huisdier gasnarcose (isofluraan) en zuurstof binnen. Door middel van een capnograaf (monitor) houden wij exact in de gaten hoe de ademhaling van uw huisdier verloopt tijdens de narcose.

Na de operatie

Tijdens de operatie ligt uw huisdier altijd op een warmte matje, dit om te voorkomen dat de lichaamstemperatuur van uw huisdier tijden de operatie te ver daalt. Na de operatie blijft uw huisdier op dit matje liggen en word het in een opname hok gelegd. Hier word uw huisdier nauwlettend in de gaten gehouden, onder andere door camerabewaking.

Als de slikreflex weer terug begint te komen wordt de tube verwijderd. Uw huisdier krijgt vervolgens voldoende tijd om rustig wakker te worden. Op deze manier hebben wij voldoende tijd om uw huisdier tijdens het wakker worden te observeren, pas als uw huisdier volledig wakker is mag het naar huis.

Nazorg

Als u uw huisdier weer ophaalt na de operatie krijgt u van ons ook een formulier mee waarin staat waarop u moet letten de eerste tijd na de operatie. De dag na de operatie nemen wij contact met u op. Dit doen wij omdat we graag willen weten hoe het met de patiënt gaat, hoe de nacht thuis is verlopen, of het heeft gegeten of gedronken, en of uw huisdier niet sloom of lusteloos is. Voor u als eigenaar is er dan altijd nog gelegenheid om eventueel vragen te stellen als er iets niet duidelijk is.

Chirurg

Klaas Vos is sinds 1999 dierenarts. De afgelopen 10 jaar heeft hij zich volledig toegelegd op het opereren van paarden en kleine huisdieren. Klaas Vos studeerde diergeneeskunde aan de Universiteit van Utrecht. Zijn internship (als jongst bedienende dierenarts) volbracht hij in het Newmarket Equine Hospital, midden in het mekka van de Britse paardensport. In een omgeving met ruim 30.000 volbloed racepaarden brachten de gerenommerde chirurgen David Ellis en Ian Wright hem de beginselen bij van het onderzoek naar en behandelen van paarden. Zijn opleiding (“residency”) tot specialist chirurgie vervulde Klaas Vos onder leiding van Dirk Riemersma verbonden aan de paardenpraktijk Den Heyberg en Prof. Guno Von Plocki verbonden aan de praktijk Baden Baden in Duitsland. Aansluitend volgde hij vervolgopleidingen in Amerika, Duitsland en Zwitserland, begeleid door Norm Ducharme, Cornell University, Bernd Driessen, New Bolton Center, en Walter Brehm, Bern Universiteit. In 2009 haalde Klaas Vos de hoogst haalbare graad in de dierenchirurgie, een Europees Diplomaten status (Dipl ECVS).

Klaas Vos is ook in Nederland een erkend specialist in de dierenchirurgie en paardendierenarts. In de periode van 2005 tot en met 2009 is hij actief geweest als chirurg en opleider van studenten en dierenartsen in onder andere: Ierland, Universiteit van Dublin Canada, Atlantic Veterinary University Australie, Sydney University Nieuw Zeeland, Marks & Ewen Thoroughbred racehorse practice Sinds juli 2009 opereert hij met veel plezier paarden, honden en runderen vanuit zijn eigen onderneming Veterinaire Operatie Service. Diverse klinieken in Nederland maken van zijn kennis en kunde gebruik.

Daarnaast bekleedt Vos een gastdocentschap in de chirurgie van paarden bij de diergeneeskunde Universiteit van Uppsala in Zweden. Kleine Huisdieren Operaties (Hond/Kat): Laparoscopie onderwijs/cursus in de praktijk Laparoscopie uitvoeren van sterilisaties, cryptochidisme, blaassteen verwijdering , biopsieen van lever, pancreas, darmen, nier, gastropexie, cytoscopy, ovariohysterectomy etc. Arthroscopie (kijkoperaties) Fractuur behandeling, Weke delen chirurgie.