Operatie

Als u voor uw huisdier een afspraak maakt voor een operatie, vragen wij u om uw huisdier vanaf 20.00 uur de avond voor de operatie nuchter te houden. Uw hond of kat mag wel drinken. Nuchter zijn is belangrijk i.v.m. narcose en om te voorkomen dat uw huisdier gaat braken tijdens de narcose. U ontvangt van ons ook een brief, waarin u word gewezen op een bloedonderzoek voor de operatie (wij adviseren bloedonderzoek vanaf een leeftijd van 7 jaar). Als de uitslag van het bloedonderzoek afwijkt, dan kunnen wij hier rekening mee houden met de narcose.

Gasnarcose

Tijdens operaties werken wij altijd met inhalatie(=gas) narcose. Door middel van een ingebrachte tube (buisje) in de luchtpijp krijgt uw huisdier gasnarcose (isofluraan) en zuurstof binnen. Door middel van een capnograaf (monitor) houden wij exact in de gaten hoe de ademhaling van uw huisdier verloopt tijdens de narcose.

Na de operatie

Tijdens de operatie ligt uw huisdier altijd op een warmte. Hierdoor voorkomen we dat de lichaamstemperatuur van uw huisdier tijdens de operatie te ver daalt. Na de operatie blijft uw huisdier op dit matje liggen.  Ondertussen wordt uw huisdier nauwlettend in de gaten gehouden.  Onder andere door camerabewaking.

Als de slikreflex weer terug is wordt de tube verwijderd. Uw huisdier krijgt vervolgens voldoende tijd om rustig wakker te worden. Hierdoor hebben wij voldoende tijd om uw huisdier tijdens het wakker worden te observeren. Pas als uw huisdier volledig wakker is mag het naar huis.

Nazorg

Als u uw huisdier weer ophaalt na de operatie krijgt u van ons ook een nazorg-formulier mee. Daarin staat waarop u moet letten de eerste tijd na de operatie. De dag na de operatie nemen wij telefonisch contact met u op. Dit doen wij ten eerste omdat we graag willen weten hoe het met de patiënt gaat en daarnaast om te horen hoe de nacht thuis is verlopen. Verder willen we graag weten of het heeft gegeten of gedronken, en of uw huisdier niet sloom of lusteloos is. Voor u als eigenaar is er dan altijd nog gelegenheid om eventueel vragen te stellen als er iets niet duidelijk is.

Chirurg

Klaas Vos is sinds 1999 dierenarts. De afgelopen 10 jaar heeft hij zich volledig toegelegd op het opereren kleine huisdieren en paarden. Klaas Vos studeerde diergeneeskunde aan de Universiteit van Utrecht. Klaas Vos is in Nederland een erkend specialist in de dierenchirurgie en paardendierenarts. Op verzoek wordt Klaas Vos “ingevlogen” voor zijn specialistische kennis en kunde op het gebied van; het verzorgen en uitvoeren van orthopedische ingrepen en kijkoperaties in buik (laparoscopie) en gewrichten(arthoscopie). Kijk daarnaast voor meer informatie op www.veterinaireoperatieservice.nl