Gedragstherapie Kat

Te vaak wordt er nog gedacht dat men er maar mee moet leren leven als de kat buiten de bak plast, in huis sproeit of agressief is. Een kat heeft echter altijd een goede reden om zich op een bepaalde manier te gedragen, ook als hij probleemgedrag vertoont.

Probleemgedrag bij katten is vaak een gevolg van stress, frustratie of onvoldoende mogelijkheden om natuurlijk gedrag uit te oefenen. De kat hiervoor corrigeren of u bij het probleemgedrag neerleggen, omdat u denkt dat er toch niets aan te doen is, is eigenlijk nogal sneu voor de (onbegrepen) kat. Temeer omdat het probleem vaak opgelost kan worden. Kleine aanpassingen aan de leefomgeving van de kat en de manier waarop u met de kat omgaat kunnen al voldoende zijn om het ongewenste gedrag om te buigen naar gewenst gedrag.

De reden waarom uw kat probleemgedrag vertoont moet dan wel bekend zijn. Die reden achterhalen en weten welke aanpak succes kan hebben bij uw kat is waarvoor een kattengedragstherapeut is opgeleid. Bel me gerust voor meer informatie of als u een vraag heeft over kattengedrag tijdens het dagelijks (maandag tot en met vrijdag) gratis telefonisch spreekuur van 08.00 tot 09.00 uur op telefoonnummer 026-3516040 of kijk voor meer informatie op mijn website www.kattengedrag.com.

Gedragstherapie Hond

Hondsgewijs is gespecialiseerd in hondenopvoeding en hondengedragsadvies. In de aanpak van Hondsgewijs staat de hond als individu centraal. Elke hond is anders en vraagt om een eigen aanpak. De benadering van Hondsgewijs is diervriendelijk, met kennis  van de hondentaal en met oog voor de natuurlijke behoeften.Wij werken vanuit rust en ontspanning en leren eigenaren communiceren met hun hond. Belangrijk is wederzijds begrip en vertrouwen, de basis voor het opbouwen van een goede relatie met je hond.

Esther van Workum werkt in Arnhem en omgeving.  Sofie Bardoel in Nijmegen en de omgeving Apeldoorn-Deventer. Beide werken ze zelfstandig als hondengedragsdeskundige en samen verzorgen ze cursussen, lezingen en workshops. Meer informatie: www.hondsgewijs.nl en info@hondsgewijs.nl

Gedragstherapie voor Kat en Hond

Wij werken daarnaast ook nog samen met Annelies Krol. Zij geeft gedragstherapie voor zowel kat als hond. Voor meer informatie ga naar de website: www.annelieskrol.nl